Doi cărășeni au fost prinși în trafic în timp ce se pregăteau de vânătoare

5501

În cursul zilei de luni, polițiștii au depistat în flagrant delict, pe DN 58B, doi bărbați din Bocșa, asupra cărora au fost găsite o armă de vânătoare, muniție și articole pirotehnice.

Descoperirea a fost făcută în trafic, între localitățile Bocșa și Berzovia, într-un microbuz condus de un bărbat de 62 de ani care era însoțit de un alt bărbat de 61 de ani, ambii din Bocșa. În urma controlului efectuat în interiorul microbuzului au fost găsite o armă de vânătoare, cartușe cu glonț, dintre care unul încărcat artizanal, un cuțit de vânătoare și articole pirotehnice.

Persoanele în cauză nu au putut prezenta documente justificative de deținere a armei și muniției.

În cauză, au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj-tentativă de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizația de vânătoare individuală sau colectivă(…),faptă prevăzută și pedepsită de Legea 407/2006 Republicată (Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic) nerespectarea regimului armelor și munițiilor, precum și pentru orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 126/1995 Republicată, privind regimul materiilor explozive”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Caraş Severin.

Arma de vânătoare, muniția și celelalte articole găsite asupra celor doi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

sursa IPJ Caraș Severin

foto arhiva