La Drobeta – Turnu Severin, 30 de oameni au fost evacuaţi aseară cu câteva minute înainte de miezul nopţii din cauza unui incendiu provocat de proprietara unei garsoniere de la etajul 2 al imobilului.

După cum a relatat, corespondentul RRA, Mihai Bădescu, se pare că femeia a lăsat intenţionat o ţigară aprinsă şi a ieşit din casă.

Când au observat fumul, vecinii au sunat la 112 şi au atenţionat-o pe femeie. În momentul în care aceasta a deschis uşa de la intrare, garsoniera a izbucnit în flăcări. Până la sosirea pompierilor, care au intervenit cu 5 autospeciale, întregul imobil a fost cuprins de o perdea densă de fum.

„Întrucât incendiul se manifesta cu degajare mare de fum, pentru a se evita intoxicarea locatarilor cu monoxid de carbon, 20 de persoane au fost evacuate de către pompieri, alte zece autoevacuându-se. În urma recunoaşterii, nu au fost găsite persoane în locuinţă. Proprietara a fost evaluată medical de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Incendiul a fost ulterior lichidat şi, din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, Ramona Nistor.

Zece locatari au ieşit singuri din bloc, iar pentru alţi 20 a fost nevoie de ajutorul pompierilor, care au reuşit să stingă şi incendiul.