Participanții la conferința naționala ,,Apele Unite ale României – AUR pentru 2030,, organizată de Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 în cadrul Rowmania Fest au semnat o declarație de susținere a Alianței pentru AUR.

Cu aceasta ocazie, guvernatorul Rezervației, Cătălin Țibuleac, a atras atenția asupra unor aspecte:


Declarația are drept obiectiv colaborarea dintre participanți pentru o valorificare durabila a resurselor de apă, mai presus de interesele locale, politice sau de orice natură, potrivit cofondatorului asociației, Teodor Frolu. ,,România are niște motoare care sunt reale, dar pe care nu le vedem, pentru că de cele mai multe ori ne uităm la partea negativ și întotdeauna avem tentația să vorbim despre ce nu merge. Noi spunem că lucrurile merg, că sunt comunități harnice și responsabile pe care trebuie să le ajutăm. Statul nu trebuie decât să le lase în pace și să le ajute să facă,, a afirmat Teodor Frolu.
Primii semnatari ai declarației au fost Ivan Patzaichin si coordonatorul Departamentului de Dezvoltare Durabila, Laszlo Borbely. ,,Cea mai importantă provocare este să lămurim societatea din România că așa nu mai merge. Trebuie să schimbăm mentalitatea societății, să avem o altă atitudine asupra vieții noastre și fiecare individ trebuie să-și pună întrebarea ce fel de viață am?, cum am grijă de mediul înconjurator?,, a afirmat Borbely.
În timpul conferintei naționale ,,Apele Unite ale României – AUR pentru 2030,, au fost prezentate exemple de bună practică în gestionarea resursei de apă, evenimentul reunind reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale și ai unor autorități publice care se implică în acțiuni de prezervare a resurselor de apă.

Foto: FB