O amplă acțiune de ecologizare și amenajare de trasee turistice se va desfășura sâmbătă, 31 august, în zona Munților Poiana Ruscă.

Acțiunea va avea loc la inițiativa profesorului Iosif Martinescu, din localitatea Pietroasa, cu participarea Asociației Acasă în Banat.

Printre obiectivele proiectului se numără curățarea traseelor turistice, amenajarea izvoarelor cu apă potabilă, a cascadelor, reparații la terasamentul traseului către cascada Șopot, montarea de panouri informative, amenajarea unor zone de popas, precum și acțiuni de de ecologizare a bazinului superior al râului Bega Poieni.

Toți cei care doresc să se implice și să transforme pitoreasca zonă a Munților Poiana Ruscă într-o adevărată oază de relaxare, curată și mai ales, accesibilă cât mai multor iubitori de plimbări în natură, sunt așteptați sâmbătă, 31 august, în localitatea Pietroasa, nr. 53, județul Timiș, începând cu ora 9.

Voluntarii sunt rugați să vină echipați cu haine de lucru, cizme de cauciuc și mănuși. Masa va fi asigurată de prof. Iosif Martinescu, iar bucatele vor fi pregătite de bucătarul Mihai Iamandi.

Ion Moldovan