În cadrul congresului extraordinar al PSD care s-a desfășurat astăzi în capitală, președintele formațiunii politice, Viorica Dăncilă a fost desemnată candidatul PSD la alegerile prezidențiale din toamnă, care vor avea lor în zilele de 10 și 24 noiembrie.

La congres au participat și au susținut discursuri atât persoane politice din țară, dar și personalități politice de peste hotare, cum ar fi președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev, care a declarat că PSD a avut un impact benefic major asupra cetățenilor din România, prin măsurile luate în ultimii ani.

Prezentă la Congresul PSD, președintele organizației PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan a declarat: „consider că doamna președinte al Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, este persoana care întrunește toate condițiile pentru a fi unul dintre cei mai buni președinți ai acestei țări. România are nevoie de un președinte competent, muncitor, care să iubească toți românii, să lupte pentru ei, să le rămână alături, facă diferențieri. Viitorul președinte al României trebuie să țină cont de fiecare cetățean, nu doar de cei care i-au oferit votul, iar doamna Viorica Dăncilă este acea persoană! Mai mult decât atât, sunt convinsă că România este pregătită pentru primul președinte femeie!”