Referitor la poziția publică exprimată de formațiunea politică USR Caraș-Severin, prin care se asociază numele Ocolul Silvic Banatul Montan cu eventuale exploatări de lemn în zona Dealul Golului, avem obligația de a face public mai multe precizări.

În acest sens transmitem opiniei publice că Ocolul Silvic Banatul Montan nu administrează fondul forestier la care USR Caraș-Severin face referire. Acest lucru l-am transmis și în scris, ca raspuns la adresa primită, cu maximă celeritate. Am participat activ la identificarea problemelor, indicând administratorul de drept al respectivului fond forestier, primind asigurări de la reprezentații USR că se va publica o revenire asupra afirmațiilor făcute de aceștia în spațiul public.

Dorim să facem precizări cu privire la alte afirmații publicate de USR Caraș-Severin pe pagina oficială de comunicare online:

–      Toate verficările făcute de reprezentanții instituțiilor statului s-au finalizat fără a indica vreo infracțiune în activitatea acestuia și în gestionarea fondului forestier;

–    Informația referitoare la unele probleme între angajații ocolului și șeful de ocol este neadevărată,  problemele ridicate de aceștia fiind legate de drepturile salariale, aspecte care sunt în curs de soluționare.

Ocolul Silvic Banatul Montan este o regie autonomă înfințată în 2018 prin asocierea unui număr de șaisprezece primării din Caraș-Severin, având ca scop o gospodărire eficientă și durabilă a fondului forestier, precum și acoperirea nevoilor populației în acest domeniu, precum livrarea de lemne de foc pentru încălzirea locuințelor. Din acest motiv, și în urma celor prezentate mai sus, dorim să delimităm ”Ocolul Silvic Banatul Montan” de orice afirmații de natură politică menite să denigreze activitatea acestei instituții.