[AUDIO] Un mistreţ pe kilometru în bătaia puştii

Aproape un mistreţ pe kilometru, constituie rata de recoltă a acestei specii pe raza judeţului Caraş-Severin în urma suplimentării cotei de extragere, reglementată prin planul de măsuri aprobat în cadrul Comitetului local de combatere a bolilor. Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare, Dorin Imbrea, a precizat pentru Radio Reşiţa că mistreţul este principalul vector de transmitere a virusului pestei porcine africane, iar exemplarele identificate în zonele de graniţă vor fi obligatoriu recoltate.

Suplimentarea cotei de mistreţ, vorbim aici de judeţul Caraş-Severin, este de peste 0,5 pe kilometru. Această decizie a fost transmisă către: Garda Forestieră, AJVPS, Direcţia silvică. Tot în această decizie este menţionat faptul că, în zonele de frontieră terestră se trece la recoltarea mistreţilor“.

Dorin Imbrea – Directorul DSVSA Caraş-Severin

Directorul DSVSA atrage atenţia cărăşenilor care identifică un mistreţ mort sau cu vizibile semne de boală, în fondurile cinegetice sau pe terenurile agricole din judeţ, să anunţe imediat medicul veterinar de liberă practică de pe raza localităţii respective sau Direcţia sanitar-veterinară. 

De același autor

Related Articles