Sanitas trage un semnal de alarmă: soluţii sunt pentru a scoate Spitalul Judeţean Reşiţa din impasul financiar!

Organizaţia Sanitas din Caraş-Sverein trage un semnal de alarmă pe facebook! Cadrele medicale au ajuns la concluzia că doar creşterea veniturilor poate echilibra situaţia financiară a Spitalului Judeţean din Reşiţa prin contractarea, dar si validarea mai multor cazuri contractate.

Şi un ajutor din partea Guvernului similar cu cel din decembrie 2018 este binevenit. Spitale judeţene similare cu SJU Reşiţa au bugete mai mari, datorate veniturilor mai mari din contractele cu casele judeţene de sănătate din spitalizare continuă, spitalizarea de zi , ambulatoriu integrat sau alte surse.

Diminuarea veniturilor salariale nu a dus la reducerea datoriilor SJU Resita (cresterile salariale conform Legii 153/2017 sunt suportate din bugetul unic de asigurari de sanatate si nu din bugetul SJU Resita,UPU-ul si ale compartimente primesc finantarea direct de la MS) ,astfel in numele membrilor sindicatului Sanitas ne-am adresat instantei de judecata,daca instanta ne va da dreptate atunci sumele castigate vor fi suportate de SJU Resita.Cine va fi raspunzator de acest fapt?

Soluţii sunt pentru a scoate spitalul din acest impaş atrage atenţia Sanitas Caraş-Severin.

Cele mai citite

Related Articles