[FOTO] Asociația Bike Attack din Reșița recrutează tinere talente

In 2003 un grup de tineri reșițeni iubitori de natură și bicicletă au vrut să facă ceva pentru comunitatea în care trăiau. Au realizat ca au nevoie de un cadru organizat în care sa-și pună în practică ideile și au hotărât să înființeze Asociației Bike Attack.

În cei 16 ani de activitate Asociația Bike Attack a organizat numeroase concursuri de Mountain Bike și este clubul care în 2014 a introdus un nou eveniment în calendarul competițional din România. Este vorba despre Campionatul Național de Enduro care s-a desfășurat pe dealurile din jurul Reșiței. În prezent este organizatorul Cupei Naționale de Enduro 2019 alături de Federația Română de Ciclism.

Dorind să ducă tradiția mai departe, să sprijine și să îndrume tinerii bicicliști către această lume minunată, Asciația Bike Attack își deschide porțile pentru pasionații acestui sport.

“Noi când am început nu am avut șansa de a avea pe cineva alături de noi care să ne îndrume și să ne sprijine. Am învățat totul pe pielea noastră, deoarece nu aveam experiență în Mountain Bike.

Vrem să le dăm o șansă copiilor care sunt pasionați de acest sport și nu știu ce trebuie să facă. Cei care aleg să ni se alăture vor avea tot sprijinul nostru. Vom face antrenamente împreună și îi vom învăța tot ce este necesar pentru a fi în siguranță atunci când se urcă pe bicicletă. Faptul că vor merge cu noi la evenimente și concursuri, că vor cunoaște oameni și locuri noi este un mare avantaj și pentru dezvoltarea lor personală.

Ne dorim să atragem mai mulți sponsori pentru a le putea oferi și echipamente celor care se țin de treabă și vor avea rezultate. Vrem ca tânăra generație să meargă cu bicicleta și să aibă un ajutor mult mai mare decât am avut noi”, a precizat președintele Asociației Bike Attack Reșița, Cătalin Gavrilă.

Cei mai noi membrii ai asociației au doar 14 ani și deja simt că fac parte din familia Bike Attack

„Mă car cu bicicleta de aproximativ 5 luni și este o experiență deosebită atunci când cobori pe potecile din pădure. Nu sunt de mult în Bike Attack, dar mi se pare o echipă frumoasă, care te poate ajuta foarte mult și nu doar în materie de ciclism. Cătălin este cel care ne învață, pe noi juniorii, să evoluăm în acest sport și ne explică la fiecare pas ce facem bine și ce greșim”, ne-a declarat Angelo Margan.

Toți membrii Bike Attack sunt oameni deosebiți și îmi place foarte mult că au răbdare și comunică cu noi. Mergem cu ei pe trasee și la concursuri unde nu visam că voi putea ajunge. Bike Attack este mai mult decât pasiunea pentru biciclete, este o familie,” a precizat Ionuț Păunescu.

Cele mai citite

Related Articles