[FOTO-AUDIO] În munţii Banatului are loc în această perioadă tabăra internaţională de alpinism: „Săptămâna de aventură”!

35 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani din Germania, Austria, Canada, Statele Unite şi din România, de la Timișoara, Severin, Reșița și Caransebeș participă zilele acestea la „Săptămâna de aventură” organizată în arealul Muntele Mic – Munţii Ţarcu.

Tabăra de aventură este coordonată de cunoscutul alpinist Cornel Galescu și include excursii şi ateliere la parcurile de aventură. Scopul este de a iniţia copiii în ideea cunoaşterii naturii, a ecologiei şi orientării turistice.

Potrivit alpinistului cărăşan, de la un an la altul tot mai mulţi copii îndrăgesc această tabără, ajunsă anul acesta la cea de-a 12-a ediţie, unii fiind prezenţi pentru prima dată, alţii revin de câţiva ani.

Pe toată perioada taberei, copiii fac cunoştinţă cu materialele şi echipamentul folosit în alpinism, sunt ajutaţi să folosească o parte din aceste materiale şi li se face cunoscută importanţa utilizării lor, exerciţiile având loc în condiţii de maximă siguranţă.

Este ultima serie din această vară şi are loc sub directa supraveghere a instructorilor Clubului Montan Caransebeş și Asociației Muntele Mic Extrem.

Mai multe tabere au fost organizate în această vară pe Muntele Mic, în celelalte serii au mai fost prezenți și copii din Canada, chiar și Statele Unite ale Americii. Acum două săptămâni s-au bucurat de aerul ozonificat copiii cu nevoi speciale, cu autism, sosiți în Banat tocmai din Galați. 

 Tabăra este organizată de Clubului Montan Caransebeş, club care împlinește 25 de ani de activitate și care în acest an are programate o serie de activități festive.

În emisiunea ”Cronometrul Performanțelor ” instructorii și participanții au vorbit despre desfășurarea acestei tabere:

Sursa foto: Cornel Galescu