Preşedintele Klaus Iohannis a fost în Piaţa Universităţii alături de liderul PNL, Ludovic Orban, europarlamentarul Rareş Bogdan, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, preşedinţii organizaţiilor de sector din Capitală, alţi lideri ai partidului, dar şi voluntari. Campania se derulează simultan în toate judeţele ţării.

Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, speră ca în judeţ să fie strânse peste 40 de mii de semnături. Într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, liderul liberal a spus că acţiunea de strângere de semnături a demarat astăzi, de la ora 9.00, în municipiile Reşiţa şi Caransebeş.

„Ne vom organiza în perioada uramătoare pentru completarea tabelelor cu susținătorii din județul Caraș-Severin”, a mai spus Marcel Vela.

Prezent în Piaţa Universităţii, Klaus Iohannis a declarat: „Am nevoie de acest semnal din partea românilor. Eu vreau să continuăm împreună şi cred că este important în acest moment să subliniez ‘împreună’, fiindcă împreună trebuie să resetăm, să configurăm statul român. PSD a adus România aproape de eşec. Şi este clar: aşa nu se mai poate. Trebuie să reconstruim aproape tot”.

Pentru validarea unei candidaturi la funcţia de preşedinte al României este nevoie de 200.000 de semnături.