Tineri din Ucraina au ales să studieze la UEM Reşiţa

Ca de fiecare dată, categoria românilor de pretutindeni a fost una prioritară pentru Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, spune prorectorul instituţiei de învăţământ superior din municipiul de pe Bârzava, Cristian Chioncel. Pentru prima oară, s-au înscris studenţi din Ucraina, alături de tineri din Republica Moldova şi Serbia.

“Acest lucru se datorează faptului că avem o apropiere fizică nemijlocită de Serbia şi putem vorbi şi de o frumoasă tradiţie a prezenţei studenţilor din Republica Moldova. Anul acesta, pentru prima dată, lista candidaţilor pentru categoria românilor de pretutindeni s-a extins: pe listele celor admişi se regăsesc şi studenţi din Ucraina”, spune Cristian Chioncel.

La categoria românilor de pretutindeni se candidează distinct, pe locuri separate, puse la dispoziţie de Ministerul Educaţiei Naţionale. Astfel că la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, pentru anul universitar 2019-2020, au fost puse la dispoziţie 15 locuri pentru programul de licenţă şi 20 de locuri pentru programul de masterat.

De același autor

Related Articles