Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – judeţul Timiş au depistat zece cetăţeni irakieni, trei bărbaţi, trei femei şi patru copii, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui cetăţean sârb.

În data de 01.08.2019, în jurul orei 21.00, pe timpul misiunilor desfăşurate în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cruceni – judeţul Timiş au oprit în apropierea frontierei de stat, pe comunicaţia DJ 593, în localitatea Giulvăz, un autoturism marca Opel, înmatriculat în Serbia.
Astfel, poliţiştii de frontieră au constatat că la volanul mijlocului de transport se afla un cetăţean sârb, iar în interior erau zece cetăţeni străini, dintre care trei bărbaţi, trei femei şi patru copii. Având în vedere că cei în cauză nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, poliţiştii de frontieră i-au condus la sediul instituţiei pentru cercetări.
Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul autoturismului este cetăţeanul sârb Z. A., în vârstă de 38 de ani, care a intrat legal în ţară, iar pasagerii sunt toţi cetăţeni din Irak, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorii între 2 şi 9 ani. La cercetări, s-a stabilit că cetăţenii irakieni au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, fiind preluaţi de cetăţeanul sârb, pentru a fi transportaţi într-un stat din vestul Europei.
În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei zece cetăţeni din Irak şi pentru trafic de migranţi faţă de şoferul autovehiculului, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.
Totodată, în cursul zilei de astăzi în baza materialului probator administrat, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de cetăţeanul sârb.