[AUDIO] Metalul Reşiţa învinge pe Ripensia Timişoara, într-un joc de pregătire

AMetalul Reşiţa şi Ripensia Timişoara s-au întâlnit sâmbătă într-un meci test pe excelentul teren sintetic din Valea Domanului. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor cu 3-1 (2-0). pentru învingători au marcat doi noi sosiţi, prin spaniolul Cavol şi Salif Nobo în prima repriză. În partea a doua, Ripensia a redus din diferenţă prin Ungur, iar scorul final a fost stabilit de Mureşan.

Cei doi antrenori, Marian Pană, la echipa de ligă secundă şi Ovidiu Olariu, la formaţia din cel de-al cincilea eşalon din Timiş, rulat cam toţi jucătorii pe care-i aveau la dispoziţie.

Meciul a fost ca orice joc test, cu inerentele greşeli apărute din nesincronizări, chiar cu unele greşeli personale, dar fiind un joc amical, tehnicienii celor două formaţii şi-au dat seama unde şi ce mai este de lucrat.

Dacă despre jocul grupării din Valea Domanulu s-a tot vorbit, fiind una dintre cele mai bune echipe din seria a doua a Ligii a 2-a, să spunem despre Ripi că a reuşit să se ridice aproape de nivelul echipei gazde. Nu este de mirare că anul trecut a ajuns în optimile Cupei României, fiind eliminată de Pandurii Târgu Jiu. Ambiţia şi dăruirea, pe lângă disciplina tactică, fac din această echipă un adversar redutabil pentru formaţiile din eşaloanele superioare.

Metalul Reşiţa a început partida în componenţa: Zimmermann – Cavol, Popescu, Salif Nogo, Liuba – O. Vasile, Enescu, Neagoe, Oprița – Szabo, Enciu. După pauză au intrat şi ceilalţi mai puţin Apostol, Stoica şi Breşneni, care s-a încălzit dar nu a mai fost folosit.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Petrişor, Ciobai, Uzun, Cărpinişan – Duţu, Mureşan – Popa, Briciu, Radu – Anagor. Au mai intrat: Ciui – Siminiceanu, Păscăleanu, Bagiu, Firuț, Mihai Stancu, Ungur și Uță.

Antrenorul echipei Metalul Reşiţa, Marian Pană, a declarat: „Un antrenament bun, în special în prima repriză, când am legat jocul mai bine, bineînțeles cu jucătorii mai experimentați. Am făcut două echipe. Am preferat ca în prima repriză să îi introduc pe cei cu mai multă experiență, iar în cea de-a doua pe cei cu mai puțină experiență, mai tineri. E bine că am câștigat, am făcut un antrenament bun, cu un adversar cu mult peste nivelul Ligii a V-a. Este echipă solidă, legată, mi-a plăcut”.

Ascultaţi declaraţia lui Marian Pană:

Managerul formaţiei Ripensia Timişoara, Radu Suciu: Pentru noi a fost un meci foarte util, pentru că am putut să vedem cum stăm față de nivelul la care vrem să ajungem cel mai repede.Ideea este că noi avem o echipă peste nivelul ligii în care jucăm. Toată lumea spune asta și este vizibil și vrem să ajungem mai sus. Problema la noi este că jucăm în campionat cu echipe inferioare ca și valoare. Sigur că avem probleme când jucăm cu echipe de eșalon superior și de aceea am și perfectat mai multe meciuri cu echipe de eșalon superior, ca să putem să ținem echipa în priză, pentru un joc mai alert, mai dinamic, așa cum se joacă în ligile superioare și la fel cum a fost și cel de azi. Metalul Reșița este una dintre echipele bune ale ligii a doua, noi am mai jucat cu ei și când era Alexandru Pelici antrenor și chiar ne place această echipă”.

Ascultaţi declaraţia lui radu Suciu:

Metalul Reşiţa dispută un nou amical miercuri, cu Muncitorul Lupac Reşiţa, tot pe terenul sintetic, după care antrenorul Marian Pană se decide asupra jucătorilor cu care va pleca în cantonament, în Antalya.

Ripensia va juca tot miercuri, cu formaţia din Murani.

Cele mai citite

Related Articles