Investiţii în beneficiul copiilor arădeni

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a mers astăzi pe şantierul lucrărilor de la Secţia de Neonatologie, din cadrul Spitalului Matern, însoţit de reprezentanşii Asociaţiei “Cetatea Voluntarilor”, iniţiatorii proiectului, reprezentanţii companiei Aptiv şi conducerea Spitalului Judeţean, directorul medical Mircea Onel şi şefa secţiei de Neonatologie, Angelica Filimon.

“Am venit şi astăzi pe şantier, împreună cu sponsorii de la compania Aptiv, pentru a vedea cum decurg lucrările. Este nevoie de astfel de investiţii şi le mulţumesc şi celor care au contribuit financiar la modernizarea secţiei, dar şi doamnei Anamaria Popa Nyeki, care este sufletul acestui proiect. Iată că atunci când se implică şi comunitatea arădeană reuşim să facem împreună lucruri spectaculoase în timp scurt”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Medicul şef al secţiei de Neonatologie, Angelica Filimon, a precizat că investiţiile Consiliului Judeţean sunt în beneficiul copiilor, în special aparatul de radiologie mobil performant, achiziţionat de Consiliul Judeţean Arad, anul trecut, în valoare de 533.000 lei: “Aparatul de radiologie este unul ultramodern, cu ultimele dotări care pot exista la ora actuală. Este foarte util pentru noi deoarece investigaţiile radiologice sunt o rutină la nou-născuţii cu probleme care se internează la terapie intensivă, astfel că îl utilizăm la maxim. Tot colectivul secţiei este încântat de utilitatea acestui aparat. În ceea ce priveşte renovarea care se execută pe o jumătate de secţie la ora actuală, este un şantier în derulare. A fost foarte necesară, deoarece confortul termic era precar în sezonul rece în sectorul unde se îngrijesc nou-născuţi, iar investiţia e în beneficiul copiilor”.
Reamintim că firma Aptiv a donat la începutul acestei săptămâni 190.000 RON pentru modernizarea secţiei de neonatologie.

Cele mai citite

Related Articles