Ceremonia militară organizată cu prilejul înaintării în grad la termen pentru 94 de salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a avut loc astăzi, 31 iulie, în cadrul tuturor subunităţilor de intervenţie.
La Detaşamentul de pompieri Dr.Tr.Severin, noile grade le-au fost înmânate pompierilor de către inspectorul şef ISU, colonelul Florentin Dragomir, cel care a condus ceremonia militară, în timp ce la celelalte subunităţi, avansările în grad au fost făcute de către comandadanţii acestora.
Astfel, 94 de salvatori din care 4 ofiţeri şi 90 de subofiţeri au fost avansaţi în gradul următor, acesta fiind rezultatul confirmării maturităţii profesionale şi a dezvoltării capacităţilor operaţionale în domeniul situaţiilor de urgenţă.
În cadrul ceremoniei, conform Ordinului Ministrului Afacerilor Interne, au fost avansaţi în grad patru ofiţeri, unul dintre aceştia fiind avansat în gradul de maior, unul în gradul de căpitan şi alţi doi în gradul de locotenent. În acelaşi cadru festiv, conform Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au fost avansaţi în grad 90 de subofiţeri, 37 dintre aceştia primind gradul de plutonier adjutant şef, 44 gradul de plutonier adjutant, 6 gradul de plutonier şi alţi 3 gradul de sergent major.

Inspectorul şef le-a urat pompierilor succes în parcurgerea tuturor etapelor specifice carierei militare. De asemenea, le-a mulţumit pentru devotamentul şi tenacitatea dovedite în sprijinul populaţiei la misiunile încredinţate.
Ceremonia de avansare a debutat cu intonarea Imnului Naţional.