Slujbă de comemorare a Reginei Ana, oficiată la Lugoj

O slujbă de comemorare a Reginei Ana a României, care va marca împlinirea a trei ani de la decesul acesteia, va avea loc joi, 1 august la Lugoj, iar la eveniment vor participa principesa Margareta, Custodele Coroanei şi principele Radu.

Sfânta Liturghie va fi oficiată de părintele capelan Daniel Pozsonyi, de la ora 12.00, la Biserica Parohială Romano-Catolică „Preasfânta Treime” din municipiul timişean. Potrivit acestuia, înainte de Sfânta Liturghie va avea loc primirea delegaţiei de către primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea, după slujba religioasă festivă va avea loc un prânz oficial, iar după acesta, va fi vizitată biserica şi casa parohială. Scopul pentru care acest eveniment se va desfăşura la Lugoj, este, conform părintelui capelan, unul strict privat, locaţia fiind aleasă la întâmplare de familia regală.

Părintele Daniel Pozsonyi pentru Radio Reşiţa:

pr. Daniel Pozsonyi

Regina Ana a murit la 92 de ani, pe 1 august 2016, la spitalul din oraşul Morges, în Elveţia, şi a fost înmormântată la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, pe 13 august 2016. Au fost primele funeralii regale din România după anul 1938.

Deşi este un eveniment privat, toţi cei care doresc să ia parte la Sfânta Liturghie pentru sufletul Reginei Ana a României sunt bineveniţi, a transmis pentru Radio Reşiţa, părintele Daniel Pozsonyi.

Sursa foto: familiaregala.ro

De același autor

Related Articles