[FOTO] Accident mortal lângă Caransebeş. Șoferul vinovat consumase substanțe psihoactive

UPDATE

Conducătorul auto de 21 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost zero, și ulterior condus la spital unde i s-au efectuat teste suplimentare în urma cărora a rezultat valoare pozitivă la una dintre substanțele psihoactive. În continuare, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii concentrației de substanță. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe. De asemenea se continuă cercetările și pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

***

O persoană și-a pierdut viaţa într-un accident rutier produs astăzi pe drumul de centură al municipiului Caransebes. Două autovehicule au intrat în coliziune, iar în urma evenimentului au rezultat 5 victime, spune purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Magdalena Tocmelea. 3 dintre acestea au fost transportate la spitalul din Caransebeş pentru îngrijiri medicale. O altă persoană implicată în accident a suferit un atac de panică şi i s-a acordat primul ajutor la faţa locului. Autoturismele se află în afara părţii carosabile, astfel că traficul nu este blocat, dar se circulă pe o singură bandă.

La locul accidentului (DN 6, la km 454+400 m), au intervenit două  echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş, din care unul SMURD, 2 echipaje SAJ şi echipaje ale Poliţiei.

Vinovat de producerea accidentului este un şofer care nu a acordat prioritate de trecere altui autoturism, spune ofiţerul de presă al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru.

„Din primele cercetări s-a stabilit că un bărbat de 48 de ani în timp ce conducea un autoturism pe un drum secundar, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui alt autoturism, condus regulamentar de un bărbat de 21 de ani. La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul șoferului de 48 de ani. Din accident a rezultat decesul pe loc al pasagerei din primul auto și rănirea altor 3 persoane, care au fost transportate la spital”.

Se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor producerii evenimentului.

Foto: ISU Semenic

De același autor

Related Articles