Timișul, campion în atragerea fondurilor europene

Timișul se află între primele 5 județe din țară, în ceea ce privește atragerea de fonduri europene.

Ministrul de resort, Roxana Mânzatu, a fost prezentă la Timişoara, unde a participat la Comitetul de Monitorizare pentru Programul Operațional Infrastructură Mare. Ea a anunţat că autoritățile publice și firmele private din Timiş au depus până acum proiecte de peste patru miliarde de lei, reușind să atragă efectiv suma de un miliard de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, se simte onorat de vizita ministrului.

„Am avut plăcerea de a o avea alături pe doamna ministru al Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, cu care am purtat mai multe discuții despre perspectivele de finanțare europeană a proiectelor majore din județul nostru. Printre altele, am fost mândru să aflu că Timișul se află între primele 5 județe din țară, în ceea ce privește atragerea de fonduri europene. În momentul de față sunt 211 astfel de proiecte, publice și private, în diferite stadii de implementare, care aduc în județul nostru 4,7 miliarde de lei”.

Printre proiectele publice derulate în Timiş se numără construirea terminalului sosiri externe de la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara sau descărcarea de pe autostradă de pe Calea Aradului, care urmează să fie scoasă la licitație. Unul dintre cele mai valoroase proiecte din istoria județului, aproape 200 de milioane de euro prin care vor fi realizate sute de km de canalizare și rețea de apă.

Ministrul Fondurilor Europene susţine că au fost identificate și trei cauze pentru care proiectele ajung să fie realizate cu întârzieri: calitatea slabă a caietelor de sarcini, contestarea licitațiilor și lipsa forței de muncă.

Cele mai citite

Related Articles