Angajaţii Penitenciarului Timişoara donează sânge!

Donăm sânge, salvăm vieţi! Sub acest slogan 40 de angajaţi ai Penitenciarului din Timişoara au donat astăzi sânge pentru bolnavi.

Acţiunea organizată în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Timiş este mai mult decât necesară pentru că în această perioadă a scăzut numărul donatorilor din cauza concediilor. Oamenii sunt plecaţi şi tot mai puţini sunt cei care trec pragul Centrului de Transfuzii, suţine purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timişoara Ramona Ilieş.

Autorităţile din Penitenciarul Timişoara fac un apel către populaţie pentru donarea de sânge în perioada de vară. Mai ales în lunile iulie şi august, sistemul medical se confruntă frecvent cu probleme, la centrele de transfuzii prezentându-se mai puţini donatori faţă de media obişnuită.

Pentru a deveni donator de sânge trebuie să aveţi vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, greutate peste 50 de kilograme, o stare de sănătate bună şi să nu fi suferit în ultimele şase luni intervenţii chirugicale.

Dar din păcate nu toţi oamenii care îşi doresc să doneze sânge pot să o facă. În această situație se află și cetățenii români care se mută dintr-un oraș în altul. Pentru a putea dona sânge, ei trebuie să aștepte, de asemenea, șase luni. Nici cei care merg, chiar și numai câteva zile, în vacanță în țări unde există riscul contactării unor boli infecțioase nu mai au dreptul să doneze cel puțin șase luni.

Cele mai citite

Related Articles