Universitatea din Banja Luka aderă la reţeaua academică europeană pentru tehnologii de fabricaţie aditive

În cadrul proiectului intitulat “Înfiinţarea unei reţele academice sud-est-europene pentru tehnologii de fabricaţie aditive (Establishment of a South Eastern European Academic Network for Additive Manufacturing)”, prof. univ. dr. ing. Dorian Nedelcu s-a deplasat la începutul acestei luni, la UNIVERZITET U BANJOJ LUKI din Bosnia şi Herzegovina.

Prof. univ. dr. ing. Dorian Nedelcu a fost primit de conf. dr. Biljana Antunovici, Prorector pentru Cooperare Internaţională şi Interuniversitară şi de prof. dr. Tihomir Latinovici de la Facultatea de Inginerie Mecanică a Universităţii din Banja Luka, care va reprezenta instituiţia bosniacă în cadrul reţelei SEEAM. Au fost prezentate laboratoarele şi dotările partenerului bosniac în domeniul tehnologiilor de fabricaţie aditive, precum şi preocupările existente în domeniul realizării de produse prin printare 3D.

În cadrul întâlnirilor au fost discutate etapele viitoare de acţiune în vederea înfiinţării reţelei SEEAM, precum şi posibilităţile de finanţare a activităţilor acesteia prin intermediul unor proiecte de mobilitate şi de cercetare europene, care se vor depune în parteneriat.

De același autor

Related Articles