Zeci de copii români, abandonați pe aeroporturile din Tokio, Doha și Milano

Ministerul Turismului s-a autosesizat în cazul taberei pentru copii, organizată în Tokio de o asociație din România care nu deținea licență pentru activitatea de profil, potrivit romania-actualitati.ro.

Au fost dispuse verificări de urgență prin reprezentanții Direcției de control din cadrul ministerului, la sediile ONG-ului aflate în București și Târgu Jiu.

Ministerul Turismului a păstrat în permanență legătura cu departamentul consular din Ministerul Afacerilor Externe, care a asigurat asistență în această perioadă și a monitorizat permanent situația.

Copiii sunt în afara oricărui pericol și urmează să fie aduși în siguranță în țară.

Agerpres amintește că zeci de copii români au fost abandonați pe aeroporturile din Tokio, Doha și Milano, iar părinții nu stiu cum să îi aducă acasă, după ce le-au plătit tabere de mii de euro în străinătate, organizate de o fundație din România. 

Potrivit sursei citate, în anul 2017, inspectorii Ministerului Turismului au sancţionat această asociaţie cu suma de 30.000 de lei pentru că desfăşura activităţi specifice unei agenţii de turism fără a deţine, însă, licenţă de turism. Asociaţia organiza excursii sub pretextul unor tabere pentru copii. Controlul s-a desfăşurat în urma unei sesizări depuse de un părinte care a fost nemulţumit şi a considerat că minorii care au luat parte la acea tabără au fost puşi în pericol.

Reprezentanţii operatorului economic au contestat sancţiunile în instanţă, iar în primă fază, deşi Ministerul Turismului a depus un dosar complet care cuprindea toate constatările, documentele şi plângerile părinţilor, instanţa a dat câştig de cauză asociaţiei. Ministerul Turismului a contestat decizia, iar acum procesul urmează să fie analizat de o instanţă judecătorească superioară.

FOTO: observator.tv

De același autor

Related Articles