Din a doua încercare poate reușește! Din nou va suna alarma pentru dezinsecția aeriană

Acțiunea de dezinsecție aeriană, la Lugoj, stabilită inițial pentru vineri, 21 iunie și amânată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a fost reprogramată pentru mijlocul acestei săptămâni.

Solicitarea autorităților locale lugojene a primit undă verde din partea celor de la aviația utilitară, care au găsit o fereastră în programul care se derulează împreună cu primăriile, în această perioadă, pe întreg teritoriul județului. Astfel alarma pentru dezinsecție va fi dată prin sistemul public de alarmare, în tot orașul, joi, 27 iunie, la ora 17.00, cu două ore înainte de începerea împrăștierii substanței de neutralizare a insectelor periculoase pentru sănătatea oamenilor, precum țânțarii, muștele, căpușele, păianjenii și ploșnițele.

Acțiunea are în vedere o suprafață de 2000 de hectare, din intravilanul Lugojului, inclusiv malurile Timișului. Se va o folosi o cantitate de 100 de l de soluție. Din momentul declanșării alarmei, deținătorii de stupi vor avea timp două ore să-și protejeze albinele”, a comunicat Primăria Lugoj. Dezinsecția se va repeta pe parcursul a trei ore, între 19.00 și 22.00. Operațiunea va fi executată cu ajutorul unui avion de tip Antonov.

FOTO: Arhivă

Cele mai citite

Related Articles