Căldură mare în Caraş-Severin! Serviciul Judeţean de Ambulanţă la datorie

Atenţie! Meteorologii anunţă în această zi în Banat temperaturi care depăşesc 35 de grade celsius. Astăzi La orele amiezii indicele temperatură umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Medicii atrag atenţia în special bătrânilor, copiilor, bolnavilor cronici, hipertensivilor şi femeilor însărcinate că pot fi afectaţi de creşterile bruşte de temperatură.

Şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Caraş-Severin este pregătit să intervină.

“Acţionăm cu 4 echipaje pe zi şi suntem pregătiţi să facem faţă tuturor solicitărilor dar sper să nu avem cazuri foarte multe din cauza caniculei. Cetăţenii trebuie să se protejeze cu multă atenţie. Să evite deplasările în aer liber între orele 11.00-18.00, să poarte haine corespunzătoare, deschise la culoare din fibre naturale, să consume în special fructe şi legume, să se hidrateze, 1,5-2 litri de apă, zilnic şi să nu consume băuturi dulci, cu cofeină care pot duce la deshidratare şi nici alcool. În plus, cei care se simt rău să sune de urgenţă la 112”, a precizat managerul ambulanţei, Adrian Truică.

Când vine vorba de caniculă părerile cetăţenilor sunt împărţite în timp ce unii susţin că după atâtea ploi căldura este bine-venită, alţii în schimb se ascund la umbră de soarele arzător.

Urmează încă două zile de foc! Se prognozează 35 de grade Celsius la umbră. Administraţia Naţională de Meteorologie a emiş, o informare de disconfort termic şi manifestări de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, valabilă până vineri la ora 23.00.

De același autor

Related Articles