Salvaţi Copiii România donează aparatură medicală pentru salvarea prematurilor din Caraş-Severin!

Organizaţia Salvaţi Copiii ajută în continuare secţiile de neonatologie şi pediatrie din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara cu aparatură medicală vitală pentru salvarea prematurilor. Valoarea totală a echipamentelor este de aproape 728.000 de lei.

Practic şi în acest an Organizaţia Salvaţi Copii România donează aparatură vitală pentru unităţile medicale din Caraş-Severin. Secţiile de pediatrie şi neonatologie de la Spitalul Judeţean Reşiţa şi de la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă, vor primi marţi, 21 mai, ecografe şi incubatoare pentru transportul copiilor născuţi prematur, în valoare de 30 de mii de euro. La această acţiune ce se va desfăşura în municipiul Reşiţa, la Spitalul Judeţean participă şi preşedintele executiv Salvaţi Copii România, Gabriela Alexandrescu dar şi Amalia Năstase, ambasadorul campaniei de reducere a mortalităţii infantile.

România se menţine printre primele locuri în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 6,7 la 1.000 de copii născuţi vii în 2017, cauza principală fiind naşterile premature.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi prin dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Cele mai citite

Related Articles