Roșiile de mai se vând direct din seră în Caraş-Severin, cu 7-8 lei kilogramul

Primele roșii românești cultivate în serele sau spaţiile protejate din Caraş-Severin vor ajunge în piețe la sfârșitul lunii mai, în funcție de vremea de afară, a precizat pentru Radio Reşiţa adjunctul Direcţiei pentru Agricultură din judeţ, Pavel Nefir. Conform acestuia, primele tomate care vor ajunge pe tarabe sunt din producţia legumicultorului Petru Blaj din Rusca Teregova, aflat în cel de-al treilea an de program (n.r. Programul “Tomate” derulat la nivel naţional de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale).

Datorită timpului, vom întârzia probabil un pic, fiindcă în momentul de faţă roşiile neavând destulă căldură intră într-o perioadă de stagnare. Sperăm să ieşim pe la sfârşitul lunii mai cu prima producţie şi să începem vânzările. Sperăm să fie aşa cum ne-am propus, dar depindem foarte mult de climă. Într-o primă fază vom ieşi pe piaţă cu cel puţin 100 de kg şi de la zi la zi creştem tot mai mult. Livrările noastre sunt mai mult în zonă: Domaşnea, Rusca Teregova“.

Petru Blaj – legumicultor din Rusca Teregova

Potrivit acestuia, în prima tranşă va desface peste 100 de kilograme de pe cei o mie de metri pătraţi cultivaţi cu roşii. Cea mai mare parte din cantitate o vinde direct din seră la preţul de 7-8 lei kilogramul, a subliniat acesta, iar cumpărători îi sunt localnicii din comună, dar şi cei din localităţile învecinate, Domaşnea sau Cornereva.

Anul trecut, Petru Blaj a comercializat aproximativ 4 tone de roşii, iar cele nevândute le-a transformat în suc şi pastă de tomate. Anul acesta, pe lângă roşii, legumicultorul cărăşean mai are culturi de ardei şi castraveţi în solarii şi varză în câmp.

Cele mai citite

Related Articles