Milioane de euro investiţi în retehnologizarea unei fabrici de renume

fabrica de celulozaPeste cinci milioane de euro a investit omul de afaceri mehedinţean Constantin Izvoranu în retehnologizarea fostei fabrici de celuloză şi hârtie din Drobeta Turnu Severin, asigurându-se aproximativ 400 de noi locuri de muncă, a declarat liderul de sindicat Gheorghe Talianu. Potrivit sursei citate, utilajele necesare punerii în funcţiune a secţiilor de semiceluloză, carton ondulat, hârtie şi CET au fost achiziţionate din ţară, Olanda şi Elveţia.

“În curând fabrica va fi pusă în funcţiune. Aici vor lucra în jur de 400 de şomeri, majoritatea provenind din cei peste 700 de angajaţi ai vechiului combinat de celuloză şi hârtie, intrat în faliment în anul 2008. Până la această dată, aproape 3.000 de severineni au depus cereri pentru un loc de muncă”, a mai precizat Talianu.

Liderul sindicaliştilor a mai arătat că fabrica a fost cumpărată în anul 2012 de Constantin Izvoranu cu suma de 10 milioane de euro, după ce şi-a încetat activitatea din cauza datoriilor la furnizorii de materii prime şi utilităţi de aproximativ 20 de milioane de euro.

Cele mai citite

Related Articles