Valorile româneşti, promovate la nivel internaţional

Bogdan Comanescu si Sorin Onisor fotografiAsociaţia EquiLife (organizaţie non-profit) susţine din nou valorile româneşti, de data aceasta la nivel internaţional, alături de Comisia Europeană, prin organizarea expoziţiei de fotografie “România, oameni şi locuri” a artiştilor Sorin Onişor si Bogdan Comănescu (foto).

Sorin Onişor, supranumit fotograful satului românesc, a fost desemnat în 2010 Fotograful anului de către Asociaţia Artiştilor Fotografi din România. El este iniţiatorul mişcării “Marea Hoinăreală” alături de Bogdan Comănescu din Caransebeş. Tânărul caransebeşean a început studiul artei fotografice în Germania, dar s-a întors în România pentru a-şi urma chemarea sufletului către ţara natală. Având un portofoliu impresionant de lucrări valoroase, Bogdan a expus atât în ţara, cât şi în străinătate.

Expoziţia “România, oameni si locuri” va fi vernisată în data de 3 februarie la sediul central al Comisiei Europene, în Bruxelles, şi va rămâne deschisă până în 21 februarie. În cele 40 de imagini care compun expoziţia, renumiţii artişti fotografi aduc aproape de public expresivitatea debordantă a oamenilor simpli, autenticitatea vieţii rurale şi poveşti fascinante ale locuitorilor unor ţinuturi izolate sau arhaice din România.

De același autor

Related Articles