[AUDIO-FOTO] În această seară, de la ora 22, “Provocarea serii: între Da şi Nu’’ despre proiectul „Personalități ale Reșiței, la început de an 250” cu un Senior al culturii reşiţene, Erwin Josef Ţigla!

355

Radio România Reșița vă este alături oriunde v-ați afla, un reper al României frumoase, un sprijin, un confident și un prieten devotat.Împărțim pe calea undelor cu profesionalismși respect reciproc imformații corecte, opinii și dorința de a păstra adevărul ca prioritate profesională.

În această seară, de la ora 22,la emisiunea “Provocarea serii: între Da şi Nu’’   ne întâlnim cu un Senior al culturii reşiţene, Erwin Josef Ţigla, președintele Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin şi al Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa,  prieten şi colaborator al radioului reşiţean.

Erwin Josef Ţigla este, înainte de orice demnitate socio-profesională, un om de onoare, un spirit ce desăvârşeşte memoria lumii cu frumuseţea Banatului de Munte! Implicarea sa, de foarte mulţi ani, în organizarea celor mai frumoase evenimente culturale şi sociale în judetul nostru, confirmă ceea ce mărturiseşte: “Menirea mea este de-a activa pentru sufletul omului!”

Anul 2021 are valenţe deosebite pentru oraşul nostru, deoarece aniversează 250 de ani, motiv pentru care a luat naştere proiectul „Personalități ale Reșiței, la început de an 250”!

Proiectul având marca Reșița: 250 de ani de industrie, a debutat în prima zi a anului jubileului, se află în plină desfăşurare.

Inițiatorii acestui proiect sunt dr. Ada Cruceanu-Chisăliță și Erwin Josef Țigla, el desfășurându-se sub patronajul Centrului Universitar din Reșița al UBB, al Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, al Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraș-Severin, al Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița, al revistei „Reflex: Artă – Cultură – Civilizație”, al Societății „Metarsis: activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană” Reșița, respectiv familia Camelia şi Lucian Duca și al Filialei Caraș-Severin „Ștefan Naciu” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, demonstrând încă o dată, că împreună se pot realiza lucruri frumoase…

 Afișul și logo-ul proiectului au fost concepute și realizate de artistul plastic reșițean Bogdan Piperiu, astăzi trăitor în Tuttlingen / Germania.

Reamintim faptul că în perioada 1 – 16 ianuarie 2021 sunt publicate pe rețelele de socializare răspunsurile la 2 întrebări adresate unor personalități legate prin naștere de Reșița. Întrebările sunt următoarele:

1. Ce înseamnă pentru Dumneavoastră Reșița la împlinirea a 250 de ani de industrie, sărbătoriți la 3 iulie 2021?

2. Ce gânduri trimiteți Reșiței și locuitorilor ei la început de an jubiliar?

Au fost alese 32 de personalități reșițene invitate să răspundă celor două întrebări. Sunt 16 personalități care s-au consacrat înainte de anul 2000 și 16 personalități în formare / consacrate deja în parte după 2000, care demonstrează o continuitate a valorilor și o punere în oglindă a modului în care gândesc ele despre Reșița.

În fiecare zi, iniţiatorii publică răspunsurile câte unei personalități din fiecare categorie antemenționată.

Mai multe detalii despre acest proiect, dar şi despre activitatea invitatului nostru puteţi afla la numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62  când puteți intra în direct cu invitata noastră , sau puteți lăsa mesajele voastre pe numărul de WhatsApp:0751288777 , ori pe pagina de facebook Radio România Reşiţa !

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău