[VIDEO-AUDIO] ACS Mundo Reșița invită copiii la fotbal. Cei mai mici școlari au făcut mișcare la Cupa ”Mundo”

812

ACS Mundo Reșița a organizat în această săptămână o acțiune inedită la baza Mundo, fosta bază sportivă Arsenal din Reșița.

În colaborare cu Primăria Reșița, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și Inspectoratul Școlar a fost organizată ediția I a Cupei ”Mundo” la fotbal pentru copiii din clasele pregătitoare, fete și băieți.

Președintele ACS Mundo Reșița, fostul fotbalist de top, Lucian Dobre a explicat ce se urmărește prin organizarea acestor activități sportive:

”Această inițiativă am avut-o din dorința de a prezenta copiilor ce beneficii au dacă practică sport. Am fost la toate școlile din oraș și am vorbit cu directorii de instituții și profesorii de sport și i-am invitat să participe cu cei din clasele pregătitoare la această acțiune. Dorim să adunăm copiii pentru a face sport, să înțeleagă și ei mai bine că sportul înseamnă viață. Au participat copii de la Școala Gimnazială nr. 7, de la Colegiul Mircea Eliade, respectiv Școala Gimnazială nr. 12 și Școala Gimnazială nr. 11. Este un turneu cu partide de câte 10 minute, în care cei mici, fete și băieți se vor relaxa jucând fotbal. Încercăm să-i luăm din fața calculatorului, telefonului etc. O să încercăm și la cei mari să facem o astfel de campanie, deși cred o să fie mai greu.”

Și prof. Marin Dădulescu de la Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița a fost prezent la teren cu copii din clasele pregătitoare. A apreciat inițiativa ACS Mundo Reșița de a organiza astfel de reuniuni sportive:

”Mulțumim lui Lucian Dobre pentru invitația la această activitate rezervată copiilor din clasele pregătitoare. Dorim să fie cât mai mulți oameni de sport dedicați fenomenului, încercării de a aduce copiii la teren. Cei mici se joacă în aer liber, le place cu mingea și nu este decât ceva benefic.”

La finalul Cupei ”Mundo” ediția I toți copiii participanți au fost răsplătiți de către clubul Mundo cu mici cadouri.

Campania ACS Mundo Reșița de descoperire de talente a fost extinsă și în mediul rural. Zilele trecute reprezentanții clubului au fost prezenți la Măureni și Șoșdea, dar urmează și alte localități, precum Teregova.

Grupele de copii din cadrul ACS Mundo Reșița sunt pregătite de: Lucian Dobre, Cristian Chitucea și Luci Popa.