[FOTO] Artistul plastic Marian Truţulescu duce Reşiţa pe simeze la sediul ONU din New- York !

389

„Personalitatea este totul în artă şi poezie”,spunea Johann Wolfgang von Goethe, iar artistul plastic reşiţean, profesor doctor în arte vizuale şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, confirmă acest lucru  pentru că rolul celui predestinat în a face artă este să-şi înalţe capul atunci când crezurile se moleşesc.

Anul acesta , Marian Truţulescu participă la Expoziția de artă plastică contemporană IDENTITĂȚI MULTICULTURALE ce va avea loc în perioada 28-31 mai 2019 la sediul ONU din New York”, fiind organizată de Fundaţia Inter-Art din Aiud.

Este o expoziţie itinerantă, în sensul că prima fază a proiectului a avut deja loc în ţară, mai exact la Alba Iulia în luna decembrie a anului trecut, fiind o expoziţie care sărbătorea aniversarea Centenarului Marii Uniri.

În exclusivitate pentru Radio România Reşiţa, Marian Truţulescu a mărturisit cu emoţie şi modestie:

„Pentru mine ca artist participant în cadrul acestui eveniment nu poate decât să mă bucure această selectare şi participare. Pot spune, dacă vreţi , că prezenţa mea nu este deloc întâmplătoare, eu mai având lucrări şi participari în cadrul evenimentelor organizate de Fundaţia Inter – Art, fie cu lucrări de grafică, gravură, mail-art sau pictură. Printre cele mai importante aş aminti în decembrie 2015 -Expoziția de grafică mică şi gravură la Institutul Cultural Român din New York unde au participat într-un amplu proiect curatorial, 25 de artişti români, iar în septembrie 2016 -Expoziția de artă românească în cadrul Simpozionului internațional de artă de la Yinchuan, China.

 Expoziţia cuprinde lucrările a o sută de artişti români contemporani din ţară cât şi stabiliţi în afara ţării, fiecare în parte reprezentându-şi apartenenţa culturală la o anumita zonă geografică, la un anume tip de exprimare iar expoziţia se vrea o imagine a diversităţii culturale a României. Această expoziţie la sediul principal al ONU, aflată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, este un eveniment care se doreşte a fi un proiect de promovare a artei româneşti contemporane la nivel mondial”.

Așa cum ne-a obișnuit, artistul plastic pune în CV-ul cultural al Reșiței semnătura, ce înobilează prin măiestria sa identitatea ce transcede prin onoare hotarele timpului cu plus valoarea creației sale, iar de această dată artistul plastic Marian Truţulescu duce Reşiţa pe simeze la sediul ONU din New York !

Anca Bica Bălălău