Gratuităţi pe mijloacele de transport în comun

Consilierii municipali din Arad au aprobaţ marţi, un proiect cu privire la acordarea de gratuităţi pe mijloacele de transport în comun, de care pot beneficia elevii, pensionarii şi donatorii de sânge.

Conform proiectului adoptat cu unanimitate de voturi în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Arad, preşcolarii şi elevii vor putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public, dacă nu au absenţe repetate şi nemotivate de la cursuri. Şi studenţii din învăţământul superior acreditat vor primi o reducere de 50% din preţul abonamentului lunar.

Totodată, pensionarii cu vârste de peste 70 de ani vor putea circula gratuit, facilitate de care se vor bucura şi pensionarii, indiferent de vârstă, care au un venit mai mic de 1.200 de lei pe lună. Pensionarii sub 70 de ani cu venituri ce depăşesc lunar 1200 de lei vor plăti jumătate din preţul abonamentului.

Faţă de proiectul iniţial, a fost introdus un amendament care prevede ca şi donatorii de sânge să beneficieze de gratuitate timp de o lună.

Costurile anuale cu toate aceste facilităţi ar putea depăşi două milioane de lei, în funcţie de numărul celor care vor solicita eliberarea legitimaţiilor de călătorie gratuite. Preţul unui abonament lunar pentru mijloacele de transport ale CTP Arad este de 90 de lei.