[FOTO-VIDEO] Spărgătorii de bancomate au fost reţinuţi

304

UPDATE: Pe numele bărbatului bănuit de furt calificat şi distrugerea bancomatului, magistraţii au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Doi tineri au fost reţinuţi de poliţiştii arădeni, fiind acuzaţi de distrugerea prin explozia a unui bancomat şi pentru furt de bani. La locuinţele acestora, lucrătorii Serviciului de Investigații Criminale au descoperit mai multe instrumente folosite la comiterea infracţiunii, spune ofiţerul cu relaţii publice la IPJ Arad, inspectorul Adina Aconstantinesei.

„Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Arad au efectuat 3 percheziții, pe raza județului Arad, la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat și distrugere. Aici au fost descoperite și ridicate mai multe instrumente de spargere, două butelii de oxigen și acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, și un cablu electric cu electroșoc, confecționat artizanal”.

Cei doi tineri, în vârstă de 28, respectiv 32 de ani, sunt bănuiţi că au sustras aproape 500 de mii de lei din interiorul unui bancomat, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul. S-a întâmplat în 14 ianuarie, în Arad, după ce aceştia au încercat să sustragă bani şi dintr-un ATM din Timișoara.
Bărbatul și femeia vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere.

„În investigațiile desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad și sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale au fost angrenați și polițiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, Direcția Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române, precum și colegi de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad și de la inspectoratele de poliție din județele Timiș, Bihor, Maramureș, Cluj, Brașov, Argeș și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București”, a mai precizat Adina Aconstantinesei.