Notele de la simularea examenelor de Evaluare Naţională şi BAC 2019 pot fi trecute în catalog

Notele de la simularea examenelor de Evaluare Naţională şi BAC 2019 pot să fie trecute în catalog, la cererea elevilor sau a părinţilor. Decizia apare în ordinul care stabileşte organizarea simulărilor anul acesta şi pentru elevii de clasa a VII-a, ordin care a fost publicat în această dimineaţă în Monitorul Oficial, scrie edupedu.ro.

Ce mai prevede ordinul privind organizarea simulărilor:

  • Simularea evaluării naţionale se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, la care participă şi elevii clasei a VII-a.
  • Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă, la care participă şi elevii claselor a XI-a zi şi a XII-a seral/frecvenţă redusă, învăţământ de masă.

Ministerul Educaţiei precizează că procedura în baza căreia se va desfăşura simularea va fi comunicată inspectoratelor şcolare.

Simularea examenului de Evaluare Naţională la clasele a VII-a şi a VIII-a va avea loc în perioada 11 – 13 martie, iar simulărilor de BAC 2019 la clasele a XI-a şi a XII-a se vor desfăşura în perioada 18 – 21 martie.