Cea mai mare comună din România prinde aripi

1716

Modernizarea DJ 608 poate revigora activitatea economică şi dezvoltarea turistică în Cornereva și în alte două comune cărăşene.

Tronsonul care va fi modernizat cu fonduri europene pornește din DN 6, de la Plugova, trece prin Globurău, Costiș, Borugi, ajunge la Cornereva și coboară pe partea cealaltă, Obița și Rusca, intrând, din nou, pe DN6. Cel mai mare avantaj este pentru locuitorii din Cornereva, unde vor fi reabilitaţi 27 de km, spune primarul celei mai mari comune din ţară, Nicolae Novăcescu.

„M-am gândit la acest drum de când am venit la Primărie. Suntem siguri că se va îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor. Noi avem o comună foarte frumoasă, dar care nu a fost vizitată, tocmai din cauza drumului de proastă calitate. În ultima perioadă am avut şi o porţiune de drum închis din cauza alunecărilor de teren. Este păcat să nu fim vizitaţi pentru că toată lumea are ce vedea acolo”.

Edilul din Cornereva crede că modernizarea drumului va deschide şi oportunităţi de dezvoltare a turismului în zonă.

„Acum avem o singură pensiune şi câteva cabane. Sunt convins că o dată cu modernizarea drumului se vor construi mai multe unităţi turistice pentru că există foarte multe atracţii în zonă, iar potenţialul este puţin exploatat”.

Celelalte două comune beneficiare ale proiectului de modernizare sunt Mehadia și Teregova. Valoarea lucrărilor realizate prin POR, depăşeşte 125 de milioane de lei.

Pe lângă cei 41 de km de drum modernizat, vor fi realizate, de asemenea, zece noi podețe și sunt prevăzute reparații la 19 poduri. Proiectul de finanţare a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu şi de directorul ADR Vest, Sorin Maxim.
(Sebastian Dragomir)

1 COMENTARIU

  1. Consider că erau drumuri mult mai importante de reabilitat decât acesta. E o sumă mare de bani care merge într-un loc ce nu rezolvă o problemă gravă sau de nevoie foarte urgentă, dar sigur trebuie făcut. Nu cred că acest județ este administrat bine și nu mă refer aici la organizații politice, fiindcă în viziunea mea sunt cam la fel, cu o lipsă de-a dreptul periculoasă pt. societate de personal capabil, ci la oameni, la felul de gândire și de (in)acțiune. Starea județului, ajuns la coada țării, pare o stare generată de o complicitate – absurdă – între oameni și instituții, o stare fără șanse de schimbări majore spre bine în viitorul apropiat. Tinerii, care ar trebui sa schimbe lucrurile, sunt o mare problemă aici fiindcă cei buni, fără stimulent pt. a rămâne acasă, pleacă, dominantă fiind categoria care nu dispune de capacități necesare pentru a schimba lucrurile. Prevăd o decădere și mai mare pe termen mediu. Asta e percepția mea, sper nerealistă.

Comentariile sunt închise.