O nouă finanţare europeană pentru Caraş-Severin. 26 de milioane de euro intră în judeţ!

Cel mai mare contract de finanțare semnat până acum de Consiliul Județean Caraș-Severin cu Agenţia de Dezvoltare Vest a fost parafat astăzi, la Reşiţa.

Proiectul, a cărui valoare depășește 26 de milioane de euro, vizează modernizare DJ 608 Plugova– Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca. 97% din valoare este suportată de Uniunea Europeană, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu.

„Prin implementarea investiției, vor rezulta 41,377 kilometri de drum județean modernizat, conectat la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T), prin intermediul DN6. Investiția cuprinde lucrări de modernizare a drumului județean pe teritoriile administrative ale celor trei comune, în intravilanul și extravilanul localităților Plugova, Borugi, Cornereva, Costiș, Obița, Rusca și Teregova”.

Este un parteneriat în folosul comunității, care va face ca cei peste 11 mii de locuitori din zonă și cei peste 320 de mii de locuitori ai județului Caraș-Severin să se bucure de o infrastructură de bună calitate și conexiuni rutiere adecvate, a spus la rândul său, directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

Pe lângă cei 41 de km de drum modernizat, vor fi realizate, de asemenea, zece noi podețe și sunt prevăzute reparații la 19 poduri.
Valoarea totală a proiectului este de 125.469.840,79 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 121.768.253,62 lei. Perioada de implementare este de 34 de luni.
(Sebastian Dragomir)