Doar un singur centru de colectare a lânii în Regiunea de Vest

156

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii, la un nou început în Caraş-Severin, însă unicul centru de colectare pentru regiunea de vest a ţării este în judeţul Hunedoara.

Liviu Munteanu – purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin a declarat pentru Radio Reşiţa că, speră într-un număr mai mare de oieri care să se înscrie anul acesta în program, să fie mai bine informaţi cu noile măsuri şi ulterior să beneficieze de ajutorul de minimis acordat de Guvern la iniţiativa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Liviu Munteanu a mai spus că, oierii sunt aşteptaţi până în 28 martie 2019 la sediul Direcţiei pentru Agricultură din Reşiţa pentru depunerea cererilor de minimis.

Amintim că, la nivel naţional Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a înfiinţat 14 centre de valorificare a lânii prin care oierii pot desface, cu acte în regulă, acest produs şi primesc un leu pe kilogramul comercializat.

În 2018 de acest sprijin au beneficiat 100 de crescători de ovine din Caraş-Severin, cărora ministerul agriculturii le-a plătit în total peste 160 de mii de lei, a mai spus Liviu Munteanu.

(Hardy Cvoica)