S-a deschis drumul între Prislop şi staţiunea montană Semenic

801

UPDATE:

Începând cu ora 19.00 drumul care face legătura între Pasul Prislop şi staţiunea Semenic a fost redeshis circulaţiei rutiere, însă traficul se desfășoară în continuare în condiții de iarnă.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte indicatoarele rutiere, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, și să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante.

———————————–

După avizarea favorabilă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, în calitate de administrator al drumului judeţean DJ 582 E, a închis circulaţia pe tronsonul cuprins între Prislop şi Staţiunea Semenic până în data de 14.02.2019, ora 14:00, în vederea asigurării traficului în condiţii de siguranţă pentru conducătorii auto. Decizia vine ca urmare a solicitării venite din partea operatorului economic care prestează servicii de deszăpezire pe acest tronson. Pe sectorul de drum cuprins între Vila Melissa şi Releul Semenic zăpada măsoară între 1,5 – 2 m.

În urma verificărilor efectuate de Serviciul Salvamont – Salvaspeo din cadrul Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, pe munte nu există turişti în pericol de a rămâne blocaţi.

„Recomandăm conducătorilor auto ca înaintea efectuării oricărei deplasări sau pentru sesizarea unor situaţii legate de activitatea de deszăpezire şi combaterea poleiului, să se sune la Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Comandamentul de iarnă – 0255/213212, Drumurile Naţionale – 0255/ 513131 (Caransebeş) şi 0252/ 361451 (Orşova), sau să viziteze site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la secţiunea – harta rutiera, aplicând recomandările de aici”, a afirmat Mădălina Cotoc, purtător de cuvânt al Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin.