Cei mai buni înotători ai României au fost premiați la București. Printre performeri și reșițeni

1247

Sportivii Robert Glinţă, vicecampion european la 50 m spate, şi Daniel Martin, medaliat cu aur la 100 m spate şi argint la 200 m spate la Europenele de juniori, au fost desemnaţi, astăzi, înotătorii anului 2018 de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Printre cei premiați în cadrul unei festivități organizate de forul național de specialitate, în capitală, au mai fost premiați și Denis Popescu de la CSS Reșița și Miroslav Coicici de la Clubul de înot masters Reșița 07. De asemenea, Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern i-a premiat şi pe antrenorii sportivilor care au avut rezultate în 2018. Au urcat pe scenă și au primit distincții antrenoarea Nadia Câmpan de la CSS Reșița și Dorina Iana, președintele executiv al Clubului Sportiv de Înot Reșița 07.

Suntem onorați, că sportivul nostru, Denis Popescu este printre cei mai buni și că Federația îi recunoaște valoarea. De asemenea a fost premiat și înotătorul Miroslav Coicici, datorită rezultatelor obținute la Campionatul European de înot masters”, a spus Nadia Câmpan antrenoarea perfomerului reșițean, Denis Popescu.

Prezent la festivitatea de premiere, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a declarat, astăzi, că îşi doreşte ca un număr cât mai mare de sportivi să îşi îndeplinească baremul şi să îşi asigure participarea la JO de la Tokyo din 2020.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat la rândul său că este optimist în ceea ce priveşte rezultatele nataţiei româneşti la JO de la Tokyo. “Robert Glinţă a spus că va merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo nu doar pentru a participa, ci pentru a se întoarce acasă cu o medalie. El are misiunea dificilă de a-i reprezenta pe toţi cei care fac parte din nataţia românească. Noi suntem convinşi că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor încheia frumos pentru nataţia românească”, a menţionat Covaliu.

Cristina Corocan