Numărul cazurilor de gripă a crescut alarmant în Caraş-Severin. 15 cazuri confirmate!

Numărul cazurilor de gripă confirmate în urma analizelor trimise de către Direcția Județeană de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin către Institutului Cantacuzino a crescut semnificativ în ultimele zile.

Astăzi, DSP a primit șapte confirmări de virus gripal. Este vorba de un bărbat din Caransebeș de 43 de ani, un altul din Ciortea de 53 de ani, un bărbat din Bocșa de 30 de ani, un alt bărbat din Reșița, de 43 de ani. Lor și se alătură o fată de 14 ani din Reșița, o femeie de 52 de ani, de asemenea, din Reșița și o alta de 72 de ani din municipiul capital de județ.

Astfel, numărul cazurilor de gripă din Caraș-Severin se ridică în acest moment la 15. Toate persoanele sunt spitalizate și nu au fost vaccinate antigripal.

Cea mai bună armă împotriva gripei este vaccinarea! Direcţia de Sănătate Publică va primi în această săptămână doar o primă tranşă de vaccin antigripal, mai exact 180 dintre cele 500 de doze comandate. De la începutul sezonului rece la DSP au ajuns 9.960 de doze de vaccin, la care se adaugă, evident, cele 180, care urmează să vină în cel mai scurt timp la instituție, pentru a fi distribuite medicilor de familie, ne-a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Secerin, Daniel Botgros.

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin roagă în continuare populaţia ca la primele simptome febrile să se prezinte de urgenţă la medic.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles