Directorul liceului tehnologic Aurel Vlaicu din Lugoj a demisionat în semn de protest

632

Decizia Inspectoratului Județean Timiș cu privire la reducerea claselor în cadrul instituțiilor de învățământ din județ stârnește controverse.

Este și cazul Liceului ”Aurel Vlaicu” din Lugoj care va rămâne, începând cu anul viitor, doar cu patru clase de învățământ profesional.

În semn de protest față de această decizie, directorul liceului, prof. dr. Marcel Drăgan și-a dat demisia.

”Criteriul pe care s-au bazat când au luat această decizie a fost media de admitere la liceu, dar sunt și alte licee la care s-a intrat cu medii asemănătoare. Când am văzut că nouă ne-au tăiat ambele clase, pe când la alte unități școlare nu s-a întâmplat acest lucru, m-am gândit că nu pot să rămân în funcția de director fără să fac un compromis. Eu vreau să mă disociez de această măsură.

Alături de colegii mei, cadrele didactice, am reușit să atragem importante fonduri în școală prin proiecte europene de aproape 400.000 de euro și am dotat atelierele și laboratoarele școlii. Pur și simplu nu pot accepta această decizie din funcția de director, nu vreau să fiu asociat cu aceasta în niciun fel. Înainte a fi director sunt cadru didactic și nu mă pot disocia în niciun caz de interesele școlii”, a declarat prof. dr. Marcel Drăgan.

Profesorul Drăgan este de părere că unitatea de învățământ pe care o conduce a furnizat pe piața muncii din Lugoj tineri pregătiți în cadrul claselor de liceu, și nu doar din sfera învățământului profesional, considerând decizia reducerii celor două clase o nedreptate.

Ion Moldovan