Calea ferată Oravița – Anina: Mersul trenurilor în 2019

5133

Între oraşele Oravița și Anina din Caraş-Severin circulă o singură pereche de trenuri. Indiferent de ziua săptămânii, orarul este același. Se recomandă achiziționarea din timp a biletelor, fie de pe site-ul www.cfrcalatori.ro fie de la agențiile CFR și casele de bilete ale gărilor. De exemplu, dacă se va achiziționa un bilet on-line, se va plăti 12,26 RON pentru un drum şi 24,52 RON dus-întors.

Astfel, cei 33 de km între Oravița și Anina sunt parcurși în aproximativ două ore, conform orarului operatorului CFR. În afară de stațiile terminus, trenul mai oprește și în stațiile Brădișorul de Jos, Dobrei, Lișava, Ciudanovița și Gârliște.
• Oravița (11:15) – Anina (13:08)
• Anina (13:30) – Oravița (15:24)
În mod normal, trenul este compus dintr-o locomotivă Diesel și două vagoane de călători la care se mai poate adăuga un al treilea vagon, dacă numărul de călători este mai mare.

Pentru cei care doresc să descopere Banatul de Munte se recomandă și vizitarea orașului Oravița cu atracțiile sale, precum: Teatrul vechi ”Mihai Eminescu”, viaductul de pe linia Oravița – Iam, clădirile cu valoare istorică, gara Oraviţa, cele două baraje construite în perioada Imperiului Habsburgic etc.

Se poate circula şi de la Timișoara la Oravița, cu trenul, după următorul orar:
• Timișoara Nord (07:23) – Berzovia (08:54)
• Berzovia (09:00) – Oravița (10:39)
În Oravița există mai multe unități de cazare, putându-se astfel înnopta în oraș, iar întoarcerea la Timișoara se poate face a doua zi, conform orarului următor:
• Oravița (10:49) – Berzovia (12:29)
• Berzovia (12:35) – Timișoara Nord (14:16)

Sursa: fototecabanatului.blosspot.com