[FOTO] “Porni Luceafărul”, spectacol dedicat Zilei Culturii la Teatrul de Vest!

La final , aplauzele şi emoţia au încununat munca actorilor, dar şi amintirea celui ce poate fi socotit pe bună dreptate, Patriarhul limbii şi literaturii române, Mihai Eminescu.

Reşiţenii s-au bucurat de o seară minunată, de Ziua Culturii Naţionale, răspunzând invitaţiei Teatrului de Vest de a viziona premiera spectacolului “Porni Luceafărul”!Cei 4 actori au fost pătrunşi de o stare aparte, iar personajele interpretate de ei au răzbătut prin fiorul timpului în sufletele spectatorilor care au umplut sala de spectacole a Palatului Cultural!

UPDATE

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, a fost adoptată de Camera Deputaţilor la 16 noiembrie 2010, ca un proiect de lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit zi a Culturii Naţionale.

Există precedente pentru această sărbătoare şi în alte ţări europene. Astfel, în Spania, Ziua Culturii a fost aleasă în ziua morţii lui Miguel de Cervantes, iar în Portugalia, în ziua în care s-a născut Luis de Camoes. Şi autorităţile din Republica Moldova au hotărât ca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu să devină Ziua Culturii Naţionale.

În capitala Banatului de Munte, Teatrul de Vest Reșița celebrează această importantă zi cu o premieră, “Porni Luceafărul”, de Marius Oltean.
Spectacolul punctează patru mari momente din viața omului și poetului Mihai Eminescu, încercând să aducă un omagiu Luceafărului poeziei românești prin mijloacele expresive ale artei dramatice.

Managerul Teatrului de Vest a declarat, în prima conferința de presă din 2019, că este o bucurie să înceapă acest an cu un spectacol dedicat lui Mihai Eminescu și bineînțeles a lansat invitația tuturor reșițenilor de a viziona acest spectacol, marți 15 ianuarie de la ora 19.

Din distribuție fac parte actorii Marius Tudor, Ana Maria Cizler, Dan Mirea și Sorin Fruntelată.
Radio România Reșița este partener media al Teatrului de Vest!
Poetul nostru național, Mihai Eminescu, este o conștiință de cultură deschisă către români cu aripile cerului pentru a ne închega eternitatea în slova rugăciunii rostită în viers românesc.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles