Douăzeci şi trei de cetăţeni stăini au încercat să treacă ilegal fontiera la Nadlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Timişoara, au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar, respectiv al unei autoutilitare, douăzeci şi trei de cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din ţară.

În data de 13.01.2019, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc S.K., în vârstă de 34 de ani, la volanul unui automarfar marca Mercedes-Benz înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, gumă de mestecat din Turcia, către o firma din Cehia.


În urma analizei de risc specifice, cu sprijinul colegilor de la I.T.P.F. Timişoara, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul remorcii autovehiculului, au fost descoperiţi ascunşi zece bărbaţi.
Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.


O oră mai târziu, tot la P.T.F. Nădlac II, s-a prezentat pentru ieşi din ţară, cetăţeanul leton I.K., în vârstă de 44 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară marca Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculată în Marea Britanie.


Şi în acest caz, în urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în partea din faţă a compartimentului marfă al mijlocului de transport, într-un spaţiu special amenajat, treisprezece persoane.


Persoanele în cauză au fost duse la sediul punctului de trecere a frontierei pentru cercetări, unde s-a constatat că grupul era format din doisprezece cetățeni irakieni şi un cetăţean sirian. De asemenea, s-a mai stabilit că sunt opt bărbați, trei femei și doi minori, adulții având vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, iar minorii au 13, respectiv 15 ani, toți solicitanți de azil în țara noastră.


În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru ambii şoferi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei 23 de cetăţeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

De același autor

Related Articles