Intemperiile din ultima perioadă au afectat traseele turistice din Parcul Național Domogled-Valea Cernei!

Ploile, ninsorile și vântul din ultima perioadă au afectat, mai mult sau mai puțin grav, traseele turistice din Parcul Național Domogled-Valea Cernei, care sunt mai puțin accesibile iubitorilor de drumeții montane.

Aproape toate traseele au fost afectate din cauza intemperiilor și au fost afectate destul de serios! Acuma, nu e mare scofală când un copac s-a prăbușit în potecă să-l ocolești, dar sunt unii care nu știu că trebuie să facă asta… sau nu știu cum s-o facă și e mai complicat! Degajarea traseelor începe, conform planificării noastre, în luna februarie și se va întinde – începând din Herculane către nordul Parcului Domogled-Valea Cernei – probabil dincolo de luna martie! Durează, este nevoie de o echipă care să aibe și o drujbă cu care va lucra, este nevoie de o echipă care să aibe posibilități de a face muncă brută și în zone unde nu poți merge cu mașina… sunt zone unde nu s-a topit zăpada și, bineînțeles, echipele care vor merge pentru amenajarea traseelor vor constata ce indicatoare au dispărut între timp, unde trebuie revopsit, unde trebuie remarcat și așa mai departe!

Avem programată o evaluare a traseelor, care se va face la începutul lui februarie, urmând ca la sfârșitul lui februarie să începem amenajarea traseelor, pentru a primi turiștii cu fruntea sus!, ne-a declarat Gheorghe Lungu – responsabilul cu educația ecologică și relațiile cu comunitățile locale din cadrul Administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles