Lucrări noi pentru Staţia de Epurare din Şiria

ISPA Caras-Severin

La finalul lunii decembrie 2018, în cadrul Proiectului „Fazarea Proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, al cărui beneficiar este Operatorul Regional Compania de Apă Arad S.A., a avut loc semnarea contractului de lucrări CL14 „Modernizarea Staţiei de Epurare Şiria”.

În valoare de 9.775.196,14 lei este cel de-al treilea contract de lucrări semnat în cadrul Proiectului „Fazarea Proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, urmând să fie executat de antreprenorul desemnat prin licitaţie deschisă, ADISS Baia Mare S.A. Termenul de execuţie pentru aceste lucrări este de 16 luni, urmate de 24 de luni constituind Perioada de Notificare a Defectelor.

Scopul lucrărilor îl reprezintă realizarea unei staţii de epurare mecano-biologice pentru 7.000 de locuitori, proiectată să preia un debit maxim zilnic de 2.184 mc/zi Lucrările nu influenţează obiectivele existente în zonă, nu modifică secţiunile de scurgere a apelor şi nu prezintă surse de poluare.

Prin contractele pe care le cuprinde, proiectul „Fazarea proiectului Extinderea şi Modernizarea Infrastructurii de Apă şi Apă uzată în Judeţul Arad” are ca obiectiv îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată în vederea conformării cu prevederile Tratatului de Aderare şi ale Directivelor Uniunii Europene.

Valoarea totală a proiectului major este de 148.441.066 lei, din care 89,98 % reprezintă finanţarea nerambursabilă formată din contribuţii de la: Fondul de Coeziune (85%), Bugetul de Stat (13%) şi bugetul autorităţilor locale din aria proiectului (2%), diferenţa de 10,02 % fiind asigurată de Compania de Apă Arad S.A. Finanţarea a fost obţinută în vederea continuării şi finalizării investiţiilor începute cu fonduri europene în cadrul POS Mediu 2007-2013.
Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.