De la 1 ianuarie, turiştii care vizitează Băile Herculane vor plăti taxa de staţiune balneoclimaterică!

Consiliul Local al oraşului Băile Herculane s-a reunit astăzi în ultima şedinţă ordinară din acest an, toate proiectele de hotărâre fiind aprobate cu unanimitate sau majoritate de voturi.

Între proiectele trecute în şedinţa de astăzi se numără prelungirea termenului de valabilitate a Planului Urbanistic General şi Regulamentului local de urbanism al oraşului Băile Herculane, precum şi stabilirea impozitelor şi taxelor pentru anul 2019, care la nivelul oraşului de pe Valea Cernei nu au suferit nicio modificare faţă de acest an.

Cel mai mare interes l-a stârnit proiectul de hotărâre care prevede instituirea unei taxe speciale de staţiune balneară pentru turiştii care vor fi veni în unităţile de cazare din staţiunea de pe Valea Cernei.  La şedinţă au fost prezenţi şi o parte dintre operatorii în turism din staţiune, care şi-au prezentat opiniile pe marginea acestui subiect, considerând că aceasta reprezintă o taxă în plus care va fi colectată de turişti.

Proiectul supus aprobării a fost amendat de Mariana Molnar – membru al Consiliului Local, propunând ca această taxă să reprezinte 1 la sută din prima zi de cazare a turistului, dar nu mai puţin de 1 leu per persoană, la fiecare 6 luni să fie prezentată suma colectată, iar banii astfel adunaţi vor fi folosiţi exclusiv pentru acţiuni de promovare a Băilor Herculane. Această taxă a mai fost plătită de-a lungul timpului, sub diferite forme, cu excepţia acestui an, iar taxa de staţiune balneoclimaterică aprobată astăzi va fi încasată începând cu data de 1 ianuarie 2019, ne-a declarat şi primarul Cristian Miclău.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles