Vremea în a doua zi de Crăciun

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru a doua zi de Crăciun. Locuitorii din sud şi sud-vest vor avea parte de multe momente însorite şi pe parcursul zilei de miercuri. Opt judeţe se afă miercuri dimineaţă sub avertizare cod galben de vânt până la ora 10:00, conform ANM.


În zona de munte peste cota 1800 m a judeţelor Vâlcea şi Gorj a fost instituit codul galben până la ora 10:00, fiind semnalat vânt cu viteze de 90…100 km/h ce spulberă zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Şi în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, zona de munte de peste cota 1800 m, sunt anunţate intensificări ale vântului care vor atinge 80-90 km/h şi izolat peste 100 km/h şi ninsoare viscolită si zăpadă spulberată ce determină scăderea vizibilităţii sub 50m.

În judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, zona de munte de peste cota 1800 m, codul galben implică vânt cu viteze de 90…120 km/h ce spulberă puternic zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 de metri

Pentru judeţul Buzău, în zona de munte, până la ora 10:00, este anunţat vânt cu viteze de 70…90 km/h, în special la peste 1500 m, asociat : local cu transport de zăpadă care va reduce vizibilitatea.

Cerul va fi noros miercuri, în a doua zi de Crăciun, şi peste zi, îndeosebi în jumătatea nordică a ţării. Ninsori slabe vor veni local în mare parte a Maramureşului şi a Transilvaniei, la deal şi la munte, iar precipitaţiile mixte va prefera nordul Moldovei. Răbufniri ale vântului vor fi în sud-vesţ în centru, în nord-esţ dar şi la altitudini mari unde va fi viscol.