Cod de conduită în şcoli împotriva actelor de corupţie

gabriel ispas

Ministerul Educaţiei va elabora până în 15 iunie un cod de conduită – a anunţat preşedintele Comisiei pentru prevenirea corupţiei în învăţământul preuniversitar, Gabriel Ispas. El spune că ministerul a declanşat o adevărată cruciadă împotriva actelor de corupţie, după scandalul de la nivel naţional cu privire la colectarea de bani pentru cadouri.

Concursurile cu plată rămân la latitudinea părinţilor, niciun cadru didactic şi niciun director de şcoală nu are dreptul să ceară sume de bani pentru organizarea concursurilor de orice fel, numai părinţii şi comitetul de părinţi. De asemenea, serbările de sfârşit de an şcolar rămân serbări de sfârşit de an, dar pretinderea unor sume de bani de către diriginţi sau profesori cu ocazia serbărilor de sfârşit de an sau a banchetelor este strict interzisă, pentru că este o sursă de corupţie.

Şi comercializarea materialelor auxiliare este strict interzisă. Marian Banu a declarat că în momentul de faţă, pentru învăţământul primar, se elaborează mult aşteptatele manuale electronice, care vor conţine toate datele legate de auxiliare, toate imaginile şi toate elementele necesare desfăşurării activităţii la clasă.

Cele mai citite

Related Articles