Noaptea trecută, ISU Timiș a efectuat 21 patrule pentru identificarea persoanelor fără adăpost. La această acţiune au participat 35 de subofiţeri şi 21 de autospeciale. Pe timpul misiunii au fost identificate 5 presoane fără adapost, 4 în Timişoara şi una în Buziaş, 3 dintre acestea fiind transportate la CPU/UPU ş două la spaţiile de cazare.

Poliţia Timiş a efectuat o patrulă fiind identificată o persoană, Poliţia Locală Timişoara a efectuat 8 patrule, fiind indetificată o persoană, acestea fiind transportate la spaţiile de cazare. Şi angajaţii de la Ambulanţă au fost în teren şi au găsit două persoane fără adăpost, care au fost transportate la UPU.


Pe drumurile naţionale şi judeţene din Timiş s-a acţionat pe parcursul nopţii cu 126 utilaje, fiind împrăştiat 1721 tone de material antiderapant, nefiind raportate probleme deosebite pe căile de comunicaţii.

În intervalul orar 20.00- 05.00, ISU Timiş a fost solicitat să intervină la 5 accidente rutiere, soldate cu două victime. În această dimineaţă, la ora 06:00 a fost activată grupa operativă a ISU TIMIȘ și CJCCI.
În intervalul orar 05:00-08:30 ISU TIMIȘ a intervenit la 8 situații de urgență: 3 intervenții copaci căzuți, 3 intervenții cabluri căzute, un accident rutier cu trei victime şi un accident rutier urmat de incendiu.

Pe drumurile nationale si judetene și pe sectorul de autostradă, se acționează astfel: – pe sector autostradă cu 31 utilaje;
– pe drumurile naționale – 43 de utilaje;
– pe drumurile județene – 29 de utilaje;
– în municipiul Timișoara – 11 utilaje, 12 lucrători și două camionete;

La ora 07.22 a mai fost un accident rutier la ieşire din Şag către Jebel. A acţionat Detaşamentul 2 Timişoara, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și 9 subofițeri, ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISU Banat, Elena Megherea.

O femeie a decedat în urma unui grav accident de circulaţie ce s-a produs astăzi în zona localităţii timişene Chevereşu Mare. 3 autoturisme au fost implicate în accident iar numărul victimelor se ridică la 5, dintre care una decedată. Ceilalţi răniţi au fost transportaţi la spital. La faţa locului au fost trimise o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD, o ambulanţă şi 10 subofiţeri ISU.

În intervalul orar 08:30 – 12:00 ISU Timiş a fost solicitat şi a intervenit la 13 situații de urgență: – 2 accidente rutiere, 6 victime, dintre care o victimă decedată; – un incendiu autoturism; – 4 degajări copaci căzuţi şi 5 degajări cabluri căzute; – un incendiu container de depozitare materiale.


Pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, la sediul ISU Timiș a fost convocat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a intervenției și Grupa Operativă ISU Timiș.


În aceste momente, la nivelul municipiului Timișoara, unde s-au înregistrat cele mai multe situații de urgență, se acționează cu peste 120 de pompieri militari și autospeciale de intervenție. De asemenea, peste 100 de pompieri au fost alertați și asigură permanența, fiind pregătiți să intervină în orice situație.
(Sebastian Dragomir)